Voor vertrek
Door: Janette
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
17 Juni 2019 | Nederland, Amersfoort
In deze blog hou ik het even to the point en vertel ik de meest essentiële dingen.
Waar gaan jullie heen?
Jelle en ik willen vooral gaan genieten van de vrijheid. Beide voor het eerst in jaren geen werk, geen huishoudschema en andere verplichtingen. Dat biedt veel mogelijkheden en van deze vrijheid willen we ook zoveel mogelijk genieten. We hebben een globale planning, maar dat daar nog wijzigingen in kunnen komen sluiten we zeker niet uit.
3 juli: vlucht naar Moscow en start van de Trans Mongolië Express waarbij we in Rusland op een aantal plekken uit de trein zullen stappen.
22 juli: de grens over naar Mongolië
11 augustus: de grens over naar China. Na een weekje in Beijing zullen we verder door het oostelijke gedeelte van China gaan treinen.
8 september: Vlucht van China naar Vietnam, vanaf hier zullen we met lokaal vervoer ons door Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand en Myanmar gaan verplaatsen.
5 december: vlucht van Myanmar naar Australië
En dan? De rest moeten we nog echt boeken. Vanuit Australië gaan we naar Nieuw-Zeeland. Daar hebben we al wel de Milford Sound Track geboekt. Na Nieuw-Zeeland gaan we nog naar een plek in Zuid-Oost Azië waarna we vermoedelijk naar de volgende landen nog gaan: Nepal, China, Kirgizië, Oezbekistan, Kazachstan, Azerbeidzjan en nog een aantal landen dichter richting Europa.
We gaan niet ons complete schema delen want we willen graag zelf ons eigen plan trekken. Uiteraard is er wel iemand die in nood situaties ons kan lokaliseren.
Wat gaan jullie doen?
Genieten! De natuur in en vooral enorm veel zien.
Houden jullie contact?
Ja en wellicht ook niet :). In sommige landen zullen we niet van al onze apps gebruik kunnen maken en dat is niet erg want soms is even off the grid ook echt wel lekker. Je kunt ons altijd een berichtje sturen, maar weet dat het soms wat langer kan duren voor antwoord komt.
We zullen proberen een leuk blog bij te houden..maar mocht er radio-stilte zijn...ga er dan maar vanuit dat we even lekker off the grid aan het genieten zijn in de natuur.
Je kan je natuurlijk aanmelden voor onze mailing-list dan ontvang je de nieuwtjes meteen :).
17 Juni 2019 - 15:19
Sierd Smit:
Lieve Janette en Jelle,
Ga vooral genieten. En natuurlijk lezen we graag iets over wat jullie zien en meemaken. Maar we proberen ons niet te druk te maken als jullie off the grid zijn.
Liefs,
Sierd