Queenstown
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
18 Februari 2020 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Via Een prachtige bergweg reden we naar Arrowtown. Een schattig klein plaatsje met een oude Chinese settlement. Er is in het verleden veel mijnwerk geweest in deze regio en dat bracht migranten uit diverse landen hier. De Europeanen waren bang voor de Chinezen omdat de Chinezen Nieuw-Zeeland wellicht voor zichzelf zouden koloniseren. De Chinezen werden daardoor naar behandeld en als outcast behandeld. Omdat het werken in de mijn wel veel geld opleverde ploeterden ze door om zo later een nieuw leven in China op te kunnen bouwen. Van het Chinese dorpje zijn nog enkele resten zichtbaar en dat was bijzonder om te zien. Daarna zijn we nog even het stadje doorgelopen waar we nog wat souvenier hebben gescoord.
Na Arrowtown gingen we naar Queenstown maar de campings waren hier al vol en onwijs duur, verder was de stad een drukke chaos dus zijn we naar de DOC camping gereden net buiten Queenstown. We kwamen aan in een rustige vallei tussen prachtige bergen met een stil en idyllisch meer met zwarte zwanen en eenden. We zette onze tent neer en genoten van het prachtige plekje en Jelle kookte een maaltijd op de benzinebrander.
De dag erna is Jelle een stukje gaan wandelen en heb ik in de schaduw geslapen op een kleed in het gras. De dag ervoor had ik wat verkeerds gegeten en voedselvergiftiging opgelopen of het was een virusje dus rust was het voor vandaag.
De volgende ochtend pakte we alles weer in, niet wetende wat het plan voor de dag ging zijn maar dat zouden we gaandeweg ontdekken.
21 Februari 2020 - 22:45
Johanna:
hoi reizigers het is iedere keer leuk o een blog te lezen. Wat zien jullie ongelooflijk veel en overal is het prachtig. Nou Janette ik hoop dat je snel weer top ben en samen met Jelle er op uit kun gaan
veel plezier