Van Te Araroa naar Ohope
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
14 Juli 2020 | Nieuw Zeeland, Ohope Beach
De laatste dag op de eastcape reden we van Te Araroa naar iets voorbij Opotiki. We reden eerst naar Hick’s Bay waar we een stop maakten in Onepoto Bay met uitzicht op Hick’s Bay. Dit klinkt wellicht tropisch en er staan ook echt wel wat palmbomen maar het is er eigenlijk vooral erg rustig. Deze dag regende het ook wat en dat maakt het sowieso allemaal wat minder tropisch...maar het is nog altijd erg mooi! Daarna reden we naar de oude pier van Hick’s Bay en in de brochure stond iets over een slechte oude weg...nou dat hebben we geweten. Smal, kuilen, plassen, modder en koeien maar we kwamen goed aan bij de pier om een foto te maken...erop mocht niet want de pier was niet stabiel genoeg meer. Toen we Hick’s Bay verlieten zagen we een waterval, helaas konden we hier niet bijkomen en dus reden we door naar Cape Runaway. Dit is een bijzondere plek want hier kwamen kano’s uit Polynesië lang lang geleden aan land en brachten ze de Kumara mee, een aardappel die hier nog altijd veel gegeten wordt! In Raukokore bekeken we een oude anglicaanse kerk en iets verderop stopten we bij een Marae. Aangezien we nog steeds niet goed weten hoe en wat hebben we vanaf de poort gekeken. Het blijft mooi hoe al dat houtwerk zorgt voor versieringen. In Torere bezochten we nog een uniek zwart strand voor we naar Opotiki doorreden. We hadden gepland om hier te overnachten maar omdat we nog wat daglicht over hadden reden we nog even door. Bij het natuurgebied waar een uniek gras groeit zijn we nog even gestopt om een stukje te lopen. Uiteindelijk belandden we in Ohope. Het was maar goed ook dat we niet heel laat waren want de freedom camp plek stond hier al goed vol. Wij vroegen daarom maar of we voor een ander busje konden staan. Zij gingen de volgende ochtend pas om 10 uur weg en dus konden we ze inparkeren...de volgende ochtend vertrokken we op tijd weer want er is zoveel te zien!
16 Juli 2020 - 07:33
Johanna:
Wat is Nieuw Zeeland ongelooflijk mooi zo groen zoveel natuur. Het houtsnijwerk is prachtig.
Heel fijn dat er zoveel te zien is.Geniet er maar van.