Genieten van de Whitsundays
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
21 December 2019 | Australië, Whitsunday Islands
Deze stop is een beetje een must en een holiday favourite voor veel mensen: de Whitsundays. We reden naar Airlie Beach waar we weer op een super fijne camping stonden met een prachtig zwembad met allerlei soorten van water sproeiers voor vermaak voor de kinderen en ook voor ons. Uiteraard was hier ook weer een top keuken met barbecues dus we waren er wel weer happy mee. In Airlie Beach kan je van alles doen, maar wij besloten eerst eens lekker in het zwembad te hangen en eigenlijk hebben we die eerste dag niet veel meer gedaan dan dat en koken. Een ander dingetje wat we wel moesten doen was uitvogelen waar we zouden gaan kamperen met kerst want veel campings blijken al vol te staan. Hoewel je hier met de temperaturen niet echt een kerst sfeer krijgt, is kerst hier wel een ding en gaan dus veel families lekker kamperen. Wij doen ook ons best om in de kerstsfeer te komen door muziek en wat versiering in de auto.
De tweede dag werden we vroeg opgehaald voor ons avontuur met Ocean Rafting. Sochtends gingen we naar het mooiste strand van de Whitsundays en wow dat is echt heeeel mooi. Helaas hadden wij wat wolken maar het was alsnog fantastisch. Lopend naar het strand zwommen de baby lemon sharks en vissen om ons heen. Vanaf het uitzichtpunt konden we het strand goed bekijken. Na het bezoek aan dit strand gingen we lekker snorkelen. De eerste lokatie had mega grote vissen en heel veel dood koraal. Het is goed te zien dat de vissen hier wel blijven en dat het koraal terug groeit maar het is ook bizar om de leegte te zien. Het koraal is hier niet gestorven door de klimaatveranderingen maar door een orkaan. Op de tweede lokatie waar we gingen snorkelen was er veel koraal en veel kleine vissen. Dit stuk was prachtig maar het snorkelen bij Cape Trib was wel echt mooier. Al met al was dit wel weer een fantastische en geslaagde dag. De laatste ochtend zijn we Airlie Beach ingegaan en hebben we het stadje bekeken, de markt bezocht en kerstcake gekocht! Een lekkere snack voor onderweg naar Capricorn waar we de rest van de dag wel zoet mee zullen zijn.
25 December 2019 - 08:17
Manon:
Hi lieverds!
Fijne tijd hebben jullie daar, zie ik wel.
Mooi strand! Ook wel eens wat anders om te horen dat het koraal om andere redenen doodgaat. En vooral mooi om te horen dat het weer teruggroeit.
Geniet ervan en knuffel!