SSR Kaka Point naar Papatowai - Reisverslag uit Papatowai, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu SSR Kaka Point naar Papatowai - Reisverslag uit Papatowai, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

SSR Kaka Point naar Papatowai

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

10 Juni 2020 | Nieuw Zeeland, Papatowai

Onze eerste stop was de vuurtoren bij Nugget point. Een kronkelend en smal weggetje bracht ons hier heen. Aan het begin van de wandeling hoorden we zeehonden en niet veel later zagen we ze ook onderaan de klif. Vanuit het punt bij de vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht over de zee en met de harde wind van vandaag was deze extra ruig. Na de eerste stop zijn we naar een baai gereden waar pinguïns zouden kunnen zijn maar die waren al in de zee op jacht. Wist je dat deze dieren elke dag echt mega afstanden afleggen om hun eten te vangen?

Toen was het tijd voor was historie naar de oude spoortunnel. Zoals in veel andere landen hebben de Europeanen ook hier hard hun best gedaan om zoveel mogelijk bomen te kappen. Veel zie je hier nog van terug in de vorm van oude Timber Trails en natuurlijk de bekende Moon Landscapes, gelukkig wordt er tegenwoordig hard gewerkt aan het terugbrengen van natuur en behouden van wat niet gekapt is.

Onze volgende drie stops lagen allemaal aan de kust, eerst een wandeling door een droogval gebied waarbij laagtij gewoon gelopen kan worden. Super tof! Daarna de zandduinen in de hoop zeeleeuwen te zien, maar helaas deze waren er ook niet en als laatste een blowhole waarbij water en wind een gat in rotsen heeft geslagen. Als afsluiter gingen we naar een bijzondere waterval genaamd Purakaunui Falls. Het was heerlijk om de dag lekker buiten door te brengen in het zonnetje en inmiddels zijn we in Papatowai waar we de nacht zullen doorbrengen.