Tropisch regenwoud meets great barrier reef - Reisverslag uit Daintree, Australië van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Tropisch regenwoud meets great barrier reef - Reisverslag uit Daintree, Australië van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Tropisch regenwoud meets great barrier reef

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

15 December 2019 | Australië, Daintree

Vanuit Cairns is het plan om naar het zuiden te rijden, helemaal naar Adelaide. Maar, onze eerste stop is boven Cairns namelijk Daintree Forrest, een oud regenwoud. Maar op weg hierheen hebben we nog wel even bij de Barron Falls gekeken. Dit ligt ook in een prachtig natuurgebied en er gaat ook een toetistentreintje door. Wij besloten zelf door dit gebied te rijden op weg naar Daintree zodat we van een hoop natuur konden genieten. Na het oversteken van de Daintree river waren we dan in het volgende natuurstuk. Een prachtige weg dwars door het regenwoud heen. En heel bijzonder...een tiener cassowary stak ineens de weg over. Dit is een zeer oude vogel die nog van het dinosauriër tijdperk komt en tegenwoordig heel zeldzaam is. Dit zijn mega grote vogels die niet kunnen vliegen en het advies is ook niet te dichtbij te komen vanwege die scherpe klauwen. Eenmaal op onze bestemming aangekomen, ons tentje opgezet en lekker gekookt. De dag erna heeft Jelle een pittige wandeling naar een lookout gedaan waarvoor je je van te voren en na afloop ook moest melden zodat ze zeker weten dat je terug bent gekomen van de berg. Ik heb het bij een boardwalk gehouden door het woud heen en heb een aantal bijzondere dieren gespot. Na samen geluncht te hebben zijn we naar een strand lookout gegaan en hebben we een ijsje gegeten.

De laatste ochtend was wel echt de kers op de taart want we gingen snorkelen bij het Great Barrier Reef. Dit is echt zo mooi en zo gaaf. We hadden een kleine groep en vaak voelde het alsof je helemaal alleen in de zee was. We hebben enorm veel mooie vissen gezien, inclusief nemo maar het hoogtepunt was toch wel de casual voorbij zwemmende zeeschildpad. Na het snorkelen gingen we weer op pad en dit keer richtingen het zuiden maar niet voordat nog even een papa cassowary met drie kindjes de weg over stak.

• 16 December 2019 - 13:07

Anja Veltman:

Wat een prachtige natuur ,gelukkige kinderen en een goede kok! Knuffels

• 16 December 2019 - 13:25

Margreet:

Schildpadden! Cool.

• 17 December 2019 - 08:00

Manon:

Wauw! De foto's en het snorkelen! En toch wel heel bijzonder dat jullie 2 x de cassowary hebben gezien.
    Veel plezier daar!