Indrukwekkend Avatar gebergte Zhangjiajie
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
31 Augustus 2019 | China, Zhangjiajie
De afgelopen dagen hebben we ons vermaakt in Zhangjiajie, beter bekend als de Avatar bergen van de gelijknamige film. Dit is een enorm natuurpark met veel verschillende gedeeltes. Onze grote backpacks liggen bij het hostel in de stad zelf en met onze dag rugzakken met wat water, kleding en eten zijn we in de bus gestapt naar het park. Als je een aantal dagen in de natuur gaat wandelen dan nemen wij onze wandelschoenen mee, regenjas, outdoor kleding en dat soort dingen. Voor deze klederdracht worden we behoorlijk nagekeken want de Chinese toeristen gaan voor hele andere outfits. De dames trekken hun mooiste zondagse jurk aan of een hip kort broekje met een hip topje. Kant, zijde en tule zijn veel voorkomende stofjes. Bij korte broekjes en rokjes wordt gekozen voor een dunne panty en de schoenen variëren van hakjes tot schoenen waar ik in elk geval sowieso ook geen paar uur op zou willen lopen. Dit netjes gekleed gaan of zelfs over de top verkleed zijn is heel standaard hier en Jelle en ik zien er soms ook wel heel basic uit haha!
Wanneer het regent is het simpel qua kleding, dan wordt er een grote plastic regenjas gekocht, plastic covers voor over de schoenen en de echte pro’s gaan dan ook nog voor een paraplu. Dit kijken wij dan weer grinnikend na terwijl we ons afvragen of deze plastic consumptie niet echt zonde is en et niet beter geïnvesteerd kan worden in een goede jas en schoenen.
Het wandelen hier is echt ontzettend mooi. De pilaren waar je tussen loopt of overheen loopt zijn echt heel bijzonder. Het is er daarnaast ook ontzettend groen en het voordeel is dat er veel verschillende paden zijn om te lopen van makkelijk tot uitdagend. We hebben langs beekjes gelopen maar ook stevige trapjes genomen door hele smalle kloven. Wat je hier ook veel tegen komt zijn apen en die zijn behoorlijk brutaal en gewend aan mensen die hun eten geven. Dit mag overigens niet maar veel mensen nemen een plastic tasje met eten mee en de apen trekken dit gewoon uit de handen.
Wij hebben op verschillende plekken geslapen en een van de nachten was in een wat luxer hotel boven op de berg. Een heerlijke kamer met een onwijs fijn en zacht bed, iets dat hier in China niet veel voorkomt.
Hier gelooft men dat het beter voor de gezondheid is om op een soort van plank te slapen dus een nachtje in luxe was een echte verademing.
Zhangjiajie staat bekend als super toeristisch, maar dit hebben wij niet zo ervaren. Je moet vooral de routes lopen en niet bij de kabelbaan en beginpunten van wandelingen blijven staan. Op deze plekken kan het enorm druk zijn en omdat veel mensen het park met een gids bezoeken zijn de paden zelf best rustig want de tour groepen wandelen nooit de hele route. Het Avatar gedeelte hebben wij om 7:00 bezocht met een enkele andere toerist, het was wellicht wat vroeg maar het was echt genieten.
01 September 2019 - 19:22
Johanna:
wat fijn dat jullie ons zo op de hoogte houden van jullie avonturen -
01 September 2019 - 20:10
Margreet:
Wat een prachtige plek is het daar. Weer een vinkje van de bucketlist af.
Volgens mij heb ik Avatar met jou gezien in de bioscoop van Ede, maar zeker weten doe ik dat niet meer.
Liefs Margreet