De echte Halong bay - Reisverslag uit Ðảo Cát Bà, Vietnam van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu De echte Halong bay - Reisverslag uit Ðảo Cát Bà, Vietnam van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

De echte Halong bay

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

27 September 2019 | Vietnam, Ðảo Cát Bà

Een van de Bucket list items: een bezoek aan Halong Bay. Dit is een prachtige baai in Vietnam, maar wij zijn niet de enige toeristen die hier willen kijken. We hadden ons een beetje verdiept in de organisaties die er een boot reis op aanboden maar door het grote aanbod wisten we niet zo goed meer wat we moesten kiezen. We besloten uiteindelijk een 3 daagse cruise te doen met 2 nachten op een boot. We werden bij ons hotel opgehaald en reden naar de haven waar we de boot op gingen.

De eerste dag gingen we naar Bai Tu Long Bay dat veel minder toeristisch is maar met even prachtige uitzichten. Na de lunch zijn we gaan kayakken en hebben we twee grotten bezocht. Toen happy hour met cocktails en diner en daarna lekker slapen.

We moesten de eerste dag vroeg op want om 7 uur zouden we al op pad gaan naar een hele bijzondere grot in Halong Bay. Deze grot heeft een bijzonder plafond dat gevormd is door de golven van de zee. Toen naar Titop eiland voor een top uitzicht en daarna lekker zwemmen. De boot ging toen naar Cat ba waar we hebben gefietst en gewandeld. De wandeling was de meest uitdagende doordat we hier en daar wat moesten klimmen en klauteren maar enorm tof! Na de lunch hebben we nog een rondje in de kayak gedaan waarbij we onder een rots door moesten. Hierdoor kwamen we op een super rustig stuk uit. Deze onderdoorgang was overigens ook de enige manier om er te komen of er uit te komen.

Toen was het tijd voor de transfer naar de tweede boot, een super luxe boot. We hadden een hele mooie kamer met een schitterend uitzicht. Ook hier hadden ze weer een happy hour en dus bestelde we nog eens een cocktail en namen we deel aan de kook workshop. Wel lekker op tijd naar bed want we wilden de zon zien opkomen en dat is gelukt! Daarna nog wel even geslapen voor we weer terug gingen naar het vaste land. Op naar Hanoi!

• 30 September 2019 - 11:19

Sierd Smit:

Lieve Janette en Jelle,

Wat maken jullie mooie dingen mee en beelven jullie prachtige natuurverschijnselen. En dan ook nog leren loempia te maken, dat wil ik ook wel leren. Schitterend!

Veel liefs van ons beiden.

• 30 September 2019 - 16:24

Anja:

Geweldig mooie plaatjes, bijna niet voor te stellen dat jullie dat allemaal echt zien en beleven. Het is heerlijk alles via jullie verslagen en foto's mee te kunnen beleven, DANK!!
    Gisteren was het feestje in Tiel en jullie/belevenissen zijn regelmatig over de tong gegaan; oren niet getoeterd?! Leuk hoor, die kaart uit Vietnam, attent!
    Liefs, ook van John, Anja