Heaven on earth in Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Heaven on earth in Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Heaven on earth in Wanaka

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

01 Juli 2020 | Nieuw Zeeland, Wanaka

We hebben tijdens deze reis al veel bijzondere en unieke plekken bezocht. Zo nu en dan kom je een plek tegen dat voelt als thuis en waar je tijdens een reis rustig nog wel tien keer langs zou kunnen gaan...zo ook deze plek in Wanaka. Tijdens ons laatste bezoek huurden we fietsen bij Landescapes bij Julliet en Rik. Zij hebben een prachtig stuk grond tussen Wanaka en Hawea waar we al eens eerder over schreven. We besloten dat het tijd was om hen weer op te zoeken. We reden naar Wanaka en parkeerden naast een hout gestookte hottub met 360 graden uitzicht op bergen. Net als de vorige keer werden we hartelijk begroet, wat een super leuke mensen runnen dit bedrijf! Ons bad moest nog wat op temperatuur komen en dus maakte we eerst het eten klaar. Na het eten hebben we de rest van de avond met hapjes en drankjes doorgebracht in de hottub.

Aangezien ik vaak vroeger wakker ben dan Jelle, kroop ik in het donker het bed uit en ging ik naar buiten. Het was nog aan het vriezen maar toch ging ik met een gasbrander en dennenappels aan de slag om een vuurtje te maken voor ons bad. Toen het vuur goed aan was, bleek Jelle al druk bezig met het maken van het ontbijt. Samen lekker gegeten en toen nog even een uurtje in het bad gelegen. Genieten! We haalden weer twee fietsen op en gingen dit keer naar Luggate. We volgden de Clutha rivier waar we eerder ook al over schreven. Het pad was flink modderig dus we kwamen helemaal onder te zitten! Eenmaal in Luggate deden we bij de pub de schoenen uit en namen we plaats bij een haardvuur. Een top plek voor een lekkere lunch. Na de lunch reden we weer terug langs de zuidkant van de rivier en moesten we een stroompje door. Ik zat te bekijken hoe ik over de bielzen kon lopen met de fiets in de hand...het water was hoger dan de bielzen zelf! Jelle dacht dat we er gewoon door moesten fietsen en die kwam ineens zoef langs me en schoot door het water heen. Ik lag dubbel van het lachen en kwam daarna via de bielzen droog naar de overkant. Toen we terug kwamen was het water nog te heet om er in te gaan en dus maakten we eerst eten. Daarna hebben we weer de rest van de avond in het bad gelegen.

De volgende ochtend stonden we extra vroeg op en staken dit keer het vuur samen aan. Daarna even ontbeten en hebben we daarna vanuit het bad de zon zien opkomen. Wat een geweldige plek blijft dit en zulke leuke en lieve mensen! Voor we vertrokken hebben we eerst nog lekker thee gedronken en bijgekletst. We zouden zo weer terug gaan! Until we meet again!

• 02 Juli 2020 - 18:29

Anja Veltman:

Hallo lieve kinderen jullie zijn in ieder geval heerlijk schoon geweekt! Wat een geweldige belevenis en wat is het toch een mooi land.