Lopend van Kalaw naar Inle Lake - Reisverslag uit Kalawe, Myanmar van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Lopend van Kalaw naar Inle Lake - Reisverslag uit Kalawe, Myanmar van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Lopend van Kalaw naar Inle Lake

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

19 November 2019 | Myanmar, Kalawe

De bus...om 16:00 pickup van het hotel en dan om 16:30 echt vertrek om rond 4:00 aan te komen in Kalaw. Niet chill, maar dat is wat het is. 18:00 had de bus nog altijd niet gearriveerd en dus gingen we eten bij het restaurantje tegenover de bushalte. Onze bus had vertaging door pech onderweg...dat beloofde nog wat. Zo’n drie uur later was de bus er dan eindelijk en begonnen we aan een reeks aan pickups van locals. Halverwege de nacht moesten we allemaal de bus uit want we kwamen langs een army checkpoint: zandzakken, prikkeldraad, mannen met wapens en scanners. We mochten daarna de bus gewoon weer in en toen gingen we weer verder op weg tot het 4:00 was. De bus stopte en om 8:30 stond deze nog altijd opdezelfde plek. Drie mannetjes zaten te sleutelen aan de motor maar echt effect had het niet. Rond 8:30 verscheen er ook een busje om de toeristen uit de bus naar de eindbestemming te brengen en dus met minimale beenruimte, maximaal laadvolume gingen we op pad naar de bergen. Rond de lunch kwamen we dan eindelijk aan en konden we lekker douchen en het stadje verkennen.

We gingen langs meerdere bedrijfjes die een Tour aanbieden maar kozen voor Uncle Sam want zij hadden een goed verhaal, werken echt in de community en geven mensen uit de dorpjes kansen qua werk. Daarna nog even de markt bekeken, gerust en gegeten bij een Nepalees restaurant.

De volgende ochtend werden we opgehaald voor onze tweedaagse trekking. Doonding was onze gids en samen begonnen we aan de wandeling. We liepen langs velden vol Chili, zwarte sesam, mais, aubergine, rijst en meer. Op meerdere velden waren ze de rijst aan het oogsten, een arbeidsintensief proces. We stopten in een Pa-O stadje en dronken daar een theetje en kochten een tas gemaakt door de oude dame. Toen op naar het volgende dorpje waar onze gids een enorme lunch voor ons klaarmaakte. Na de lunch moesten we nog wel een stukje en het einde van de middag kwamen we aan bij onze homestay. Dit keer een gebouw van steen maar nog altijd even basic qua manier van leven. De enkele lampen die er hingen, waren aangesloten op een auto accu en koken gebeurde op hout vuur. Ook hier betekende een douche een bakje water die je over jezelf heen gooit. De avond maaltijd was weer fantastisch en vanwege de kou gingen we extra vroeg naar bed. We werden nog enige tijd vergezeld door twee jonge meisjes die graag onze foto’s en filmpjes wilden zien. We hebben ze de filmpjes van het circus en het waterpoppentheater laten zien en dat vonden ze fantastisch. De volgende ochtend hebben ze hier ronduit over verteld tegen onze gids. Die ochtend vertrokken we al vroeg want het zou al snel warm worden. Deze dag wandelden we met name naar beneden maar sommige stukken waren best pittig. Gelukkig hebben we goed de finish gehaald en werden we beloond met nog een uur varen op Inle Lake om bij ons hostel te komen.

Hier wandelen is een stuk toeristischer dan in Hsipaw maar zeker net zo mooi. De verschillende etnische groepen zorgen voor een divers landschap en klederdracht. Inmiddels zijn we bij Inle Lake waar we de komende dagen verder op ontdekking gaan.