Mount Doom - Reisverslag uit Tongariro, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Mount Doom - Reisverslag uit Tongariro, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Mount Doom

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

14 Maart 2020 | Nieuw Zeeland, Tongariro

Er zijn veel spectaculaire dingen in Nieuw-Zeeland en veel locaties zijn ook gebruikt in de Lord of The Rings films. Onze volgende bestemming is Tongariro National Park met daarin 'Mount Doom'. Op weg hierheen stopten we nog bij een oude molen en bij een kloof. De rit was best wel tof namelijk met veel mooie plekken.

Eenmaal op de camping was ik nog altijd in dubio of ik met Jelle mee zou wandelen. Feit was dat we beide dat leuker zouden vinden, maar mijn knie geeft limieten qua afstand en hoogtemeters.

Twijfel.. Twijfel..

Bij aankomst besloten we de shuttle te boeken en samen het avontuur aan te gaan. De shuttle vertrok om 5:20 dus we hadden ruim 10 uur om een wandeling die de meeste in 7 tot 8 uur doen.

Van te voren alles gepakt en toen om 5 uur op. Koud! Bus in, bij aankomst in het park eerst ontbijten en tape op mijn knie. Toen begonnen we aan de wandeling met zaklampen in het donker.

De zon kwam op en we zagen de vulkaan steeds beter. Het was een prachtig landschap met stukjes omhoog, en vlak. Een mooie en goeie wandeling. Eenmaal na red crater ging het heel steil naar beneden dus daar gleden we wel eens uit. Gelukkig konden we even bijkomen bij de emerald lakes. Het is er zo mooi! Maar ook erg druk!

Bij Blue Lake waren we halverwege de wandeling. Daarna begonnen we aan een rustige afdaling. Rond twee uur waren we bij het eindpunt waar we weer opgehaald werden. Daarna lekker rustig ontspannen en gegeten. Moe maar voldaan.

Wat is het hier mooi!