Anders toeristisch China - Reisverslag uit Tai’an, China van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Anders toeristisch China - Reisverslag uit Tai’an, China van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Anders toeristisch China

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

22 Augustus 2019 | China, Tai’an

Toen we in Beijing waren hoorde we dat treinen snel uitverkocht waren in China. James, onze gids op de Chinese Muur, had in het Chinees opgeschreven welke tickets we allemaal moesten hebben en dus gingen we met dat briefje naar de balie. Er bleek een Engelstalig balie, yes! Helaas bleken al best wat kaartjes uitverkocht en ons eerstseobstakel was het komen in Tai’an. Ze hadden nog wel een slow train die deed er bijna 8 uur over i.p.v. de snelle trein die het in minder dan 2 uur deed.

Prima dachten we. Dus met spullen naar het station en net als de locals met veel eten de trein in. Als zitplaatsen uitverkocht zijn dan kopen mensen voor dezelfde prijs een staplek. Wij zaten, maar de trein werd voller en voller iets zoals de NS in de spits maar dan met tropisch weer en hurk toiletten. Ook hier konden we gewoon weer om lachen, je wordt vanzelf zen als je langer van huis bent en in een andere cultuur op gaat. Voor we het wisten waren we in Tai’an. Halfuurtje wandelen met bepakking of taxi...wij besloten voor de wandeling te gaan.

Het hostel lag weer super en zelfs om de hoek van heel veel eettentjes en een bakker! De eerste dag hebben we eerst de trein tickets voor de rest van China geregeld. En de tweede dag zijn we de berg op gegaan met een fantastisch uitzicht. Vanaf de voet van de berg ga je met trappen helemaal naar de top. Halverwege hebben we een stukje kabelbaan gepakt want dit was heel stijl, op de terugweg hebben we dit wel gelopen en compleet verbaasd gekeken naar mannen die 60 kilo aan producten omhoog tilde naar de winkeliers op de berg.

In Tai’an zijn geen westerse toeristen dus we zijn een behoorlijke bezienswaardigheid. Dit betekent veel foto’s en video’s die zonder toestemming maar ook met toestemming van ons worden gemaakt. Ook zijn we al een paar keer in live streams beland, inmiddels weten we wat het is om een beroemdheid te zijn haha!

Tai’an is ook echt een food walhalla, of eigenlijk heel China. Overal woktentjes waar je je eigen verse ingrediënten uit de koeling pakt en dan wordt dit gewoon voor je klaar gemaakt. We hebben het ene na het andere gerecht geprobeerd en eigenlijk is alles gewoon lekker! Zowel voor mij als voor Jelle is er voldoende keuze en er is eigenlijk meer dan we kunnen eten dus gelukkig zijn we nog even in China.

Fotos volgen binnenkort bij de blogs maar we wachten nog steeds op stabiel en goed WiFi.

• 23 Augustus 2019 - 17:54

Johanna Van Kalkeren:

hoi kinders ik vind het reuze spannend wat jullie allemaal meemaken
    met een beetje gezonde spanning wacht ik op de foto's veel plezier nog in china