Vang Vieng een heel avontuur - Reisverslag uit Vangviang, Laos van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Vang Vieng een heel avontuur - Reisverslag uit Vangviang, Laos van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Vang Vieng een heel avontuur

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

10 Oktober 2019 | Laos, Vangviang

Vang Vieng, een bijzondere stad dat is denk ik de beste omschrijving die we kunnen geven. Jaren terug stond het bekend als de party capital van Laos maar nadat er in een zomer 22 toeristen verdronken en nog veel meer met botbreuken in het ziekenhuis belandde greep de lokale overheid in. Voorheen barste het van de bars langs de rivier en was menig Backpacker te dronken om veilig te kunnen kayakken en tuben. Een party town is het nog steeds want er schijnt drugs te koop te zijn bij lokale kroegen, je kan er magic mushroom pizza’s bestellen en op veel plekken ook gratis drank krijgen.

Je denkt wellicht nu dat Jelle en ik Vang Vieng stoned en dronken hebben ervaren, helaas moeten we jullie teleurstellen want hiervoor zijn we veel te braaf...wel hebben we wat bijzondere avonturen beleefd en dat begon al de eerste avond.

Accomodaties variëren hier van spotgoedkoop tot honderden euro’s per nacht. Wij hadden een midrange accomodatie geboekt zodat we even lekker konden bijkomen....en uitzicht op de bergen. Toen we incheckte waren we gedowngrade en uiteraard voor hetzelfde bedrag. Dit was niet okay, toen zouden we 3 dollar korting krijgen. Nog niet okay, toen 7...je raad het al niet okay. De deal werd uiteindelijk dat we de dag erna werden verplaatst naar onze geboekte kamer en de eerste nacht gratis zouden slapen. Prima, te veel gedoe maar goed we konden gaan slapen. De kamer was niet heel schoon maar nog erger het bed zat onder de bloedvlekken en andere dubieuze vlekken. Na een hoop gedoe en een lachende manager stonden we weer buiten met onze bagage. De manager zou ons elders onderbrengen en die verdween op zijn fiets. We hebben vervolgens maar iets anders geboekt, nog wat luxer maar helaas ook een stukje prijziger want bijna alles zat natuurlijk al vol.

De eerste dag hebben we tourtjes geboekt. Met mijn knie gaat het langzaam wat beter maar de bergen in vonden we beide voor mij geen goed plan. We hadden voor Jelle wel iets heel gaafs gezien en dus boekte we voor hem een dagje de bergen in en voor ons samen een dagje water avontuur. Die dag het stadje bekeken, gezwommen in het hotel en de avondmarkt bezocht. Ook hier hadden ze de kokos poffertjes en kon je weer van alles krijgen. We wilden eerst een drankje nog doen, maar omdat Jelle al om 7 uur opgehaald werd besloten we dat optijd naar bed een beter plan was.

Het grote avontuur voor Jelle begon de tweede dag. Hij werd samen met 4 anderen en een gids ten noorden van de stad gedropt. Daar moesten ze de eerste berg op. Een pittige wandeling van ruim 2 uur. Daarna nog een stukje naar beneden en vervolgens naar de andere top. Dit waren niet de standaard wandelpaden, er zaten ook touwbruggen bij, soms met een via Ferrata omhoog klimmen enz. Jelle was blij dat hij z’n stokken mee had want het was best pittig. De lunch was ook goed geregeld en daarna gingen ze ziplinen. Een lang parcour met meerdere stukken en hier en daar ook abseilen. Bij de eerste raakte Jelle alleen een tak waardoor hij 360 graden rondjes draaide, de go pro beelden zijn redelijk spectaculair! De stukken daarna gingen beter. Op wat schrammen en spierpijn na heeft hij verder alleen super goede herinneringen overgehouden aan deze dag. En als kers op de taart had ik een echt Italiaans restaurant uitgezocht waar we lekker pizza zijn wezen eten. In een echte pizza oven werd door een Italiaan de pizza gebakken...smullen!

Terwijl Jelle Tarzan in de jungle aan het spelen was, zou ik wat rusten en Mn knie vooral niet belasten. Ik besloot voor een massage te gaan en dat was een stuk avontuurlijker dan gedacht. De Loa massage is hetzelfde als een Thaise massage dus best heftig. Mijn knie was off limits en daar hier de masseuse zich goed aan. Een massage ruimte in Azië is vaak maar 1 ruimte waarbij de bedjes gescheiden zijn van elkaar met een enkel gordijn. Maar...wat ik niet wist...en nu wel weet...is dat massage salons in Vang Vieng ook bordelen zijn. Enkele meters naast mij had iemand een iets andere massage dan mij met meerdere masseuses. En daar lig je dan voor je ontspannende massage! Haha! Zowel Jelle als ik hadden dus wel wat leuke verhalen te vertellen tijdens het eten van de pizza.

De dag erna zijn we opgehaald en hebben we eerst de olifant grot bezocht, hier is een stuk rots dat lijkt op een olifant. Daarna hebben we op opblaasbanden de watergrot bezocht, een erg leuke ervaring! Toen was het tijd voor een lekkere lunch. Na de lunch zijn we de kayak ingestapt terug naar Vang Vieng. De Nam Song rivier is geen hele wilde rivier maar er zijn wel stroomversnellingen. In een van deze stukken gingen we om en klommen we weer in de kayak. Daarna zijn we steeds zonder vallen de versnellingen doorgekomen. In Vang Vieng stond de Tuktuk klaar die ons naar de Blue Lagoon bracht. Jelle is lekker gaan zwemmen en ik ben in een hutje lekker gaan relaxen. Even later kwam Jelle aan met een kokosnoot en een ananas smoothie en toen hebben we lekker gelegen in het hutje. S’avonds hebben we bij de Ierse pub lekker gegeten en een cocktail op. Je moet toch een avond gebruik hebben gemaakt van happy hour als je in de party stad bent!

Nu zitten we in een busje naar Vientiante waar we snel weer vandaan zullen vertrekken omdat we naar Konglor gaan. De weg is voor Nederlandse standaarden ‘mwah’ met hier en daar wat gaten. Het kronkelt door kleine dorpjes, over riviertjes en overal is een groen! De natuur is schitterend en jungle achtig. Hier en daar zien we schooltjes, winkeltjes en cafeetjes die vooral vol zitten met mannen. De dames zijn hier vaak aan het werk.

• 12 Oktober 2019 - 09:07

Manon:

Helleeuuu!

Goed te horen dat het iets beter gaat met je knie. Hopelijk ervaar je een spoedig een volledig herstel.
    Die massage