Queenscliffe naar Otway
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
09 Januari 2020 | Australië, Queenscliff
We begonnen vandaag al op tijd met een bezoek aan het fort van Queenscliffe. Deze was alleen nog dicht en dus hebben we deze alleen van buiten bekeken. Daarna hebben we gekeken bij Bells Beach en iets verder op de Koorie Cultural Walk gedaan waar je meer leert over de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Door een mooi bosgebied kwamen we uit bij een uitzichtpunt waar we de kustlijn goed konden bekijken. Na de wandeling kwamen we bij een chocoladefabriek waar we weer uitgebreid mochten proeven, zelfs van het ijs maar het ijs in Sorrento was lekkerder. Vanuit hier gingen we naar Aireys Inlet, een drukke kustplaats met een mooie vuurtoren en wederom een mooi uitzicht. Toen we weg reden kwamen we bij de Memorial Arch die de officiële start van de Great Ocean Road aangeeft. Daar gaan we dan! In Lorne hebben we het informatiepunt over de aanleg van de weg bezocht en de pier bekeken van waaruit we doorreden naar Apollo Bay. Ook dit is een drukke kustplaats maar wij gingen de heuvels in voor de Marriners Lookout. En toen op naar Otway, eerst langs de weg naar de vuurtoren in de hoop Koalas te spotten en dat is gelukt. Helaas stonden er hele hordes mensen onder de bomen waarvan enkele ook naar de koalas aan het roepen waren. In het Koala Hospital hebben we geleerd dat stress ziektes kan veroorzaken en die stress komt door mensen en het krimpen van hun leefgebieden. Het beste is dus om ze in stilte van een afstandje te bekijken maar die boodschap was nog niet bij alle toeristen overgekomen. Eenmaal op onze camping hebben we lekker gegeten en hoorde we dat er een zestal koalas leven op de camping waaronder een baby. Deze hebben we natuurlijk meerdere keren bekeken en wist je dat deze dieren hard kunnen brullen? Gedurende avond en nacht hebben we ze meerdere keren gehoord. Erg tof. De camping zelf lang aan een rivier midden in de natuur. Dit was weer een natuurcamping van een nationaal park en dus basic faciliteiten maar een schitterende omgeving. De kers op de taart dit keer was een kampvuur iets dat we in Australië nog niet hebben meegemaakt. Tot nu toe waren alle plekken waar we kampeerden in een total fire ban zone en deze plek dus niet. We hebben dus een banaantje met chocolade in het kampvuur gemaakt en een lekker wijntje gedronken. Proost!
10 Januari 2020 - 13:09
Johanna:
de foto's zijn inderdaad niet goed geladen
afwachten tot de volgende keer
wat zien jullie ontzettend veel -
10 Januari 2020 - 13:47
Sierd:
Gelukkig zelfs weer een kampvuurtje. Dat geeft, verheugend, aan dat het waar jullie nu zijn veilig is. En dat is een geruststelling. Geniet maar weer van alles onderweg.