Op naar de east cape - Reisverslag uit Okitu, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Op naar de east cape - Reisverslag uit Okitu, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Op naar de east cape

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

11 Juli 2020 | Nieuw Zeeland, Okitu

Bij de Mahia Peninsula zitten meerdere uitkijkpunten en welke je pakt hangt af van de lengte van de wandeling. Wij kozen voor de wandeling van 20 minuten heen en 20 minuten terug omdat we de Farmer's market in Gisborne wilden bezoeken. Het uitzicht vanaf hier is schitterend, wat een mooie kust. Onderweg reden we langs een aantal Marae, dit zijn gemeenschap gebouwen van de Maori en worden gekenmerkt door de houtbewerking. De East Cape is echt het gebied van de Maori, je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld naarmate we noordelijker komen. Het is een gemeenschap met een bijzondere cultuur waar wij eigenlijk te weinig vanaf weten maar waar we wel meer over nog hopen te leren.

Rond lunchtijd waren we in Gisborne en bezochten we de markt. We zochten voor Jelle een lekkere brie kaas uit en voor ons samen geroosterde macadamia noten. Hier bezochten we ook de I-site voor nog wat informatie en liepen we wat rond door de stad. Na weken kou op het zuid eiland was het een bijzondere ervaring om te warm gekleed te zijn en te genieten van het zonnetje. In het straatbeeld zie je ook steeds meer palmen terug en met de zon en blauwe zee waan je je zo op een subtropisch eiland! Voor de nacht gingen we naar Makorori Beach, maar we deden eerst nog een wandelingetje in het Okitu reserve, een klein maar mooi en leuk wandelingetje. Bij Makorori Beach hadden we een top uitzicht en konden we genieten van de spectacles die de surfers uithaalden. De volgende dag stonden we vroeg op voor de sunrise en die is nu steeds iets vroeger nu de dagen langzaam weer iets langer worden. Na deze prachtige zonsopkomst was het tijd om weer verder te trekken.