Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Wanaka

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

16 Februari 2020 | Nieuw Zeeland, Wanaka

Eenmaal in Wanaka hebben we eerst bij de camping ingecheckt en dat was maar goed ook, iets later op de middag was de camping vol en stond het bord met no spots available bij de receptie. Na het opzetten van de tent zijn we de stad in gegaan voor info over onze geplande wandelingen. We ontdekte dat we de Rob Roy Glacier Trek niet konden doen omdat deze voor de rest van het seizoen gesloten is. Ook ontdekte we dat de weg naar veel wandelingen dicht was omdat er een sport event in de stad was. We liepen nog wat verder door het stadje en gingen daarna terug naar de camping om een plan te maken voor de dag erna.

Jelle wilde ook Roy’s Peak doen, een pittige wandeling met meer dan 1200 hoogtemeters en eigenlijk wilde ik ook wel een dagje gewoon relaxen en een boekje lezen. En dus stonden we beide de volgende ochtend vroeg op, Jelle om zijn wandeling te maken van 23 km en 1400 hoogtemeters en ik om hem naar het startpunt te rijden. Normaal begin je bij de parkeerplaats, loop je omhoog en daarna hetzelfde pad weer naar beneden. Jelle besloot de route vanaf de andere kant over nog een hogere peak te maken en zo af te dalen naar de parkeerplaats.

Ik heb de was gedaan en lekker gelezen terwijl Jelle zijn weg door een veld met sproeiers moest vinden, twee pieken beklom en genoot van een prachtig uitzicht. In een record tempo overigens want om 15:00 na 7 1/2 uur was hij al klaar met dit tripje. Samen hebben we toen een drankje gedaan aan het meer en nog even een rondje gelopen voor we lekker gingen koken.

De volgende ochtend zijn we naar Diamond Lake gegaan voor een klein wandelingetje samen waarna we weer de weg opgingen.