Taupo
Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette
18 Juli 2020 | Nieuw Zeeland, Taupo
We kwamen eind van de middag aan in Taupo en hebben toen eigenlijk niets meer ondernomen. Het regende en Jelle moest het een en ander lezen en ik zorgde voor de maaltijd. De volgende ochtend reden we Taupo in om eerst een stukje te lopen en daarna een boottripje te doen. Toen we de boot kaartjes ophaalden, mochten we ook met de ochtend boot mee. Aangezien we dan daarna alle tijd hadden om rustig rond te kijken, maakten we gebruik van die mogelijkheid. We gingen aan boord en moesten een stukje varen en kwamen uiteindelijk uit bij het steen kunstwerk. Dit is een mega groot kunstwerk wat door een Maori kunstenaar in opdracht van zijn oma is gemaakt. Het kunstwerk beeld een voorvader af. Naast het grote kunstwerk heeft hij nog wat kleine werkjes gemaakt. Deze afbeeldingen zijn nog niet eens zo heel oud en tonen aan dat maori nog altijd een connectie hebben met de voorvaderen en dat kunst nog altijd een belangrijk onderdeel is van het leven en de cultuur. Inmiddels is hier een hele toeristenindustrie omheen ontstaan. Na de boot zijn we Taupo zelf ingegaan. Dit gebied is overigens ook ontstaan door een vulkaanuitbarsting en het kratermeer is dan ook het grootste meer van Nieuw-Zeeland. De stad zelf bestaat vooral uit toeristen winkels, eettentjes en nog wat gewone winkels. Voor Jelle scoorden we een groot ijsje want hij is dol op ijs. Daarna zijn we terug gegaan naar onze kampeerplek. De volgende dag hebben we eerst de Farmer's market bezocht en zijn daarna de hotpool in gegaan. Genieten! Na een tijdje dobberen was het tijd om Taupo te verlaten op naar de volgende bestemming!