Regen regen en nog meer regen - Reisverslag uit Glenorchy, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Regen regen en nog meer regen - Reisverslag uit Glenorchy, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Regen regen en nog meer regen

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

18 Juni 2020 | Nieuw Zeeland, Glenorchy

Zoals verwacht begon de ochtend met wat regen en daarom wijken we voor nu even van de Southern Scenic Route af. Althans het toeristische stuk want we hebben besloten de komende dagen in Queenstown / Glenorchy door te brengen. De toeristische route gaat wel helemaal tot aan Queenstown, maar we slaan de stops voor nu even over. Met tikkende regen reden we eerst naar Manapouri want we redden heb anders niet met de diesel, dit is een beetje om maar beter dan leeg komen te staan denken wij :). Daarna opweg naar Queenstown en dit is een behoorlijk ritje en dus stopten we onderweg voor de lunch. Rond een uur of drie kwamen we aan in Queenstown en zijn we even langs de I-site gegaan want Queenstown is de captital of adventure en wij hebben wel wat dingen op ons lijstje staan, namelijk:

- top van de Ben Lomond op

- scenic flight Milford Sound

- paardrijden door een echte LOTR omgeving

- bungyjumpen of ziplinen

- Jetboat door de canyon

- wandelen

We gingen met een stapel folders weg en in ons volgende blog kan je vast lezen wat we allemaal ondernomen hebben ;). Helaas hoorden we bij de DOC wel dat de mogelijkheid om meerdaagse wandelingen te doen wel wat over is omdat het weer daar te koud voor wordt en de toppen gewoonweg te hoog zijn. Na alle informatie hebben we nog wat rond gewandeld en zijn we naar onze plek voor de nacht gereden. De komende dagen zullen we hier rondrijden dus later meer ;).