Corona...en nu? - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Corona...en nu? - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Corona...en nu?

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

17 Maart 2020 | Nieuw Zeeland, Rotorua

Corona is een hot topic en voor ons deels nog altijd een ver van onze bed-show. In januari waren we onze reis die gezamelijk met Anja en Sierd zou gaan starten in april aan het plannen: Thailand, China en Kirgizië. Hotels geboekt, we stonden op het punt vliegtickets te kopen van Thailand naar China toen we twijfelden of we alle namen goed gespeld hadden. We zeiden, laten we wachten tot morgen...die dag veranderde China naar een Oranje-reisadvies.

We spraken met elkaar en bedachten India als goed alternatief voor China maar omdat onze plannen voor China zo gaaf waren, dachten we: Laten we nog even wachten met verder de lokale vluchten te regelen...

Al die tijd dachten we dat het allemaal wel mee zou vallen...tot het niet meer meeviel.

Wij zijn in Nieuw-Zeeland waar er slechts enkele besmettingen zijn. Maar onze tijd hier zou er 30 maart opzitten, op naar Zuid Oost Azië...of toch niet?

Nu de hele wereld een negatief reisadvies heeft, is het voor ons en veel anderen niet verstandig te reizen. Hier is goede medische zorg (die we hopelijk niet nodig hebben), spreken we de taal en is er van alles nog te doen. In Azië wordt dat lastiger.

We zouden naar huis kunnen komen, maar de risico’s zijn hier kleiner en dus hebben we besloten het voorlopig uit te zitten hier. We hadden het slechter kunnen treffen ;)

We hadden niet genoeg tijd voor alles wat we wilden doen en zien, daar krijgen we nu meer tijd voor. Helaas treedt hier de herfst wel in dus ons plan om met de zomer mee te reizen valt hiermee wat weg. We gaan opzoek naar een warme muts en drinken veel thee tot alles over waait en we de zon weer op kunnen gaan zoeken.

• 18 Maart 2020 - 09:29

Johanna:

heel verstandig om daar te blijven
    In Ede nog rustig heb mezelf wel huisarrest gegeven
    Geniet maar lekker van Nieuw Zeeland

• 18 Maart 2020 - 10:03

Anja En John:

Een hele geruststelling, zo'n bericht! Blijf maar genieten!
    Intussen natuurlijk naar voor S en A, maar wat in het vat zit hoeft niet te verzuren?!