Siem Reap en de vele tempels - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu Siem Reap en de vele tempels - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Jelle & Janette - WaarBenJij.nu

Siem Reap en de vele tempels

Blijf op de hoogte en volg Jelle & Janette

25 Oktober 2019 | Cambodja, Khett Siem Reab

Op naar Cambodja. Wat we wisten was dat de grensovergang berucht was en dat we dollars moesten hebben. Om 8 uur werden we door ons lokale mannetje in een boot gezet naar het vaste land. Daar bracht zijn partner ons naar een bureautje waar hij wat geld voor ons gaf aan de mevrouw aan de balie. Jelle is toen nog even wat van onze Kip (Laos geld) gaan uitgeven want we hadden nog wat over. Om 9 uur begeleidde de mevrouw ons naar een Tuktuk en even later stapte Anne uit Engeland weer bij ons in de Tuktuk. We hadden al samen met haar opweg naar de eilanden in de bus gezeten.

Niet veel later stonden we bij de grens, de beruchte grens. Stap 1: Laos uit. Wat we wisten was dat we per persoon 2 dollar moesten betalen. Eigenlijk is dit een vorm van corruptie want als je lang in discussie gaat hoef je het uiteindelijk niet te betalen want formeel staat het nergens. Dit moet je overigens betalen om de exit stempel in je paspoort te krijgen. Wij vroegen of het in Kip kon, want we hadden nog wat over. Uiteraard kon dit tegen een iets ongunstige koers maar voor enkele euro’s in de lokale valuta waren wij een stempel rijker.

Uiteraard wilde iedereen ons helpen met visa formulieren en met buskaartjes maar wij hadden dit allemaal al gefixt en we wisten....alle vriendelijkheid aan de grens kost geld. Met onze tassen op de rug liepen we naar Cambodja. Formulier invullen, fototje maken en weer een stempel rijker. Was dit nou echt die beruchte moeilijke en corrupte grens? Ach als je wil zeuren om een paar dollar met iemand die een wapen draagt..dan vast wel.

Wij reisden vanaf de grens met een Cambodjaans bedrijf dus wij splitsen met de andere reizigers. De reis met AVT was super en we kregen onwijs veel backstory over dit land en de mensen. Aanrader dus!

Eenmaal in Siem Reap checkte we in bij ons hotel. Iets luxer weer deze keer. Een leuk hutje met een zwembad.

De eerste dag zouden we gaan fietsen maar de fiets van Jelle was niet okay en mijn arm gaat best een beetje okay maar mountainbiken was geen goed plan. Dus namen we een Tuktuk en gingen we naar Ankor. Ons Tuktuk mannetje was super! Altijd vrolijk en vriendelijk. Hij wees ons de weg en regelde extra gekoeld water voor ons. We waren zo blij met hem dat we het hotel vroegen of hij die avond en de dag erna ons weer kon rijden en dat kon. Smiddag’s lekker het zwembad in en savonds met het Tuktuk mannetje naar het circus.

Dit circus is echt heel tof. Geen dieren maar wel veel artiesten die hun kunsten laten zien.

De dag erna vroeg op want om 5 uur vertrokken we voor een zonsopkomst bij Ankor wat. Daarna hebben we nog de hele dag tempels bekeken. Dit gebied is heel groot en super mooi.

Savonds de stad in voor de markt en Jelle heeft ook hier de vierkazen pizza uitgeprobeerd.

De derde dag was een luier dag maar we hebben ook een planning gemaakt voor Myanmar. Dit land heeft openbaar vervoer maar je moet wel plannen welk rondje je maakt want niet elke route is even makkelijk te reizen. We hebben hier ook 2 trektochten ingepland. Dit worden voor mij de eerste meerdaagse tochten. Spannend! Uiteraard doen we deze wel met een gids want in Azië kan je gewoon niet altijd zelf op pad.

Inmiddels zitten we in de auto naar Betreed. Als je wilt weten wat dat is...kijk dan de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld in Cambodja terug :).